FeelK :n vaatteet ovat muotokieleltään ajattomia, ja pyrin suunnittelussa sesongittomaan luomiseen, mikä edesauttaa kestävää kehitystä

Koen, että kauneus ja sitä kautta muoti ovat minulle elinehto, ja olenkin motivoitunut luomaan sitä vastuullisten ja kestävän kehityksen arvojen mukaiseti.

Kaikki valinnat mitä teen, koskien suunnittelua, materiaaleja, työstämistä jne. pohjautuvat mahdollisimman vastuullisiin, mutta  järkeviin ratkaisuihin. Toki tämä ei aina ole helppoa ja asioita joutuu ja pitää katsoa monelta suunnalta. Teen parhaani ja tässä haluan myös kehittyä sekä pitää mielen ja katseen avoinna.

-Tanja

FeelK pitää tärkeänä sosiaalista vastuuta

Jotta sosiaalinen vastuu toteutuu, on myös otettava vastuu ympäristöstä ja oltava tietoinen muuttuvasta maailmasta. Yhtenä tärkeimpänä arvona pidämme kotimaista valmistusta, tietoa ja tuntemusta siitä, kenen kanssa saamme valmistaa tuotteet. Esimerkkinä se, että meillä on mahdollisuus tavata ompelijat vaikka viikottain, koska tuotteet valmistetaan lähellä, lyhyiden etäisyyksien päässä.

Myös tuotteidemme etiketit, nauhat, kokolaput, riippulaput ja pakkausmateriaalit jne. valmistetaan Suomessa tai ne tuotetaan suomalaisten yhteistyökumppaneiden välityksellä. Olemme tehneet vastuullisen valinnan suomalaisen työn puolesta. Ja koska tuotteet valmistetaan lähellä, myös laadun valvonta on meille helposti mahdollista. Ja mitä tulee itse tuotteen valmistukseen, haluamme käyttää materiaalit mahdollisimman tarkasti. Tämä tarkoittaa mm. leikkuuylijäämän hyödyntämistä sekä jo suunnitteluvaiheessa mietittyä kankaan järkevää käyttöä.

Valitsemme materiaalit mahdollisimman järkevästi

Otamme huomioon tuotteen luonteen ja käytön, mutta myös sen, miten ja millaisissa olosuhteissa materiaalit valmistetaan. Materiaalien valintaan yksi tärkeä vaikuttava tekijä on ympäristönkuormitus. Haluamme ostaa kankaita tehtaista, jotka ovat vahvasti huomioineet kestävän kehityksen kankaiden tuotannossa. 

Esimerkiksi käyttämämme kupro-ecovero viskoosi tulee tehtaasta, jolla on juuret jo 1930 -luvulta. Heillä kaikki tuotteet valmistetaan siten, että Oeko-Tex 100 -standardien mukaisesti valmistuksesta ei ole haittaa ympäristölle, ihmisille tai eläimille. Lisäksi kuprolla on GRS-standardi.

Käytämme myös kierrätettyjä materiaaleja mahdollisuuksien mukaan ja tavoitteena onkin saada kierrätettyä materiaalia enemmän käyttöön. Tällä hetkellä mallistossamme oleva villa / polyamidi on kierrätettyä. Mallistossamme on on myös tuotteita, joiden materiaali biohajoaa 5 vuodessa, kun normaalisti se kestäisi 50 vuotta.

Tuote, johon kantajansa on sitoutunut

Se ei kuitenkaan riitä, että suunnittelemme ja valmistamme tuotteen kestäväksi ympäristöä ja luontoa kunnioittaen, vaan myös asiakkaan on sitouduttava valintaansa. Vasta silloin tuote on pitkäikäinen. Tuote, johon kantajansa on sitoutunut ja on valmis pitämään siitä hyvää huolta.

Kun vastuullisuus on mukana koko liiketoiminnassa, on se arvo, joka ohjaa toimimaan joka päivä paremmin.

×