VEKAANINEN KUPRO

Käyttöominaisuuksiltaan kupro on miellyttävä: sillä on persikkamainen silkin tuntu, se ei sähköisty helposti, siirtää hyvin kosteutta, on viileä lämpimässä ja lämmin viileässä sekä kankaana sillä on syvä väri ja kaunis kiilto. Koemme, että kupro on merkittävä vaihtoehto silkille.

Materiaalina kupro tarvitsee vähemmän pesuainetta ja vettä puhdistuakseen ja siihen jää matalampi pesuainejäännös verraten esimerkiksi puuvillaan ja moneen muuhun kuituun. Vekaaninen kupro on myös hellempi ympäristölle biohajoavuutensa vuoksi. 

Käyttämämme kangas, joka on kupron 66%  ja Ecovero viskoosin 34% sekoitus, valmistetaan tehtaassa, minkä omistaa vuonna 1930 perustettu perheyritys Euroopassa. Kaikki tehtaan koneet noudattavat kestävyysohjelmaa, joka takaa nollajätteen ja puhtaan energiankulutuksen. Mm. selluloosa, mitä jää yli kankaan valmistuksen, käytetään sähköntuotannon polttoaineena. Tämä materiaali on myös vegaanisertifioitu. Tehdas mistä kangas tulee on ensimmäinen V-merkkinen kangastuottaja maailmassa. 

Kupro, jota käyttämämme kangas sisältää, valmistetaan puuvillalintteristä eli pienistä kuidun pätkistä, mitkä muuten useimmiten jäisi käyttämättä. Tällä kuprolla on monta sertifikaattia mm. ÖKO-TEX Standard 100 ja GRS Sertifikaatio.

KIERRÄTETTY VILLA

Siivet Kantaa Jakku on valmistettu kierrätetystä villasta 80% ja kierrätetystä polyamidista 20%. Materiaalina villa on tietenkin lämmin ja hengittävä. Tässä neuloksessa on myös hienoinen luonnollinen jousto, mikä tekee käytöstä vielä mukavamman.

Tämä materiaali tulee Italian Toscanasta, perheyrityksestä joka on perustettu 60-luvulla. Heille kiertotalous ja kankaiden laadunvalvonta on lähellä sydäntä. Tehdas on huomioinut ympäristön, mistä takuuna monet sertifikaatit mm. GRS  ja esimerkiksi vuodesta 2010 lähtien yritys on tuottanut 90% energian tarpeistaan aurinkopaneelijärjestelmällä.

BIOHAJOAVA POLYAMIDI

Tämä materiaali on mukavan “jämäkkä”, pitää muotonsa ja antaa sopivasti tukea sekä on joustava. Lisäksi sillä on hyvä kosteudensiirtokyky.

Käyttämämme biohajoava polyamidi 95% / lycra 5% -neulos valmistetaan alusta loppuun Suomessa Amni Soul Eco® -langasta. Neulos myös värjätään ja viimeistellään Suomessa. Tämän langan yksi ominaisuus on nopea biohajoavuus oikeissa olosuhteissa. Se maatuu noin 5 vuodessa, kun perinteisellä synteettisellä polyamidilla hajoaminen kestää 50 vuotta. Tämä ei toki tarkoita sitä, etteikö lanka olisi kestävää, tätä se toki on. Lisäksi se on ÖKO-TEX sertifioitu. 

Tutustu tuotteisiimme

×